tag:blogger.com,1999:blog-8499391195286871942.post3806355026254367566..comments2023-06-25T05:56:41.672-07:00Comments on levenvanhetland blog: de woudboonAntonie de Kievithttp://www.blogger.com/profile/11262104875699645581noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8499391195286871942.post-27049650671623964022011-11-15T11:59:23.720-08:002011-11-15T11:59:23.720-08:00Volgens Nijdam zijn ze er wel (http://www.deoerakk...Volgens Nijdam zijn ze er wel (http://www.deoerakker.nl/docs/Nijdam%201947.pdf). Of ze nog steeds bestaan weet ik niet...<br /><br />Bedoel je met de roserood bloeiende capucijner de Kollumer?Antonie de Kievithttps://www.blogger.com/profile/11262104875699645581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8499391195286871942.post-34570873537179065452011-10-25T05:31:23.014-07:002011-10-25T05:31:23.014-07:00Er is volgens mij geen Groninger gele woudboon. We...Er is volgens mij geen Groninger gele woudboon. Wel heeft Groningen (en Drenthe) een bruine boon(droge boon!) die net als de Friese tijdens het weken het weekwater een strogele kleur geeft. Dat is de naam waar je beter naar kunt informeren: strogele dreuge bonen. Friesland heeft ook prachtig roserood bloeiende capucijners met een plaatsnaam in de naam, ben ik vergeten. Nog zo'n ras dat niet lonend meer is maar verschrikkelijk lekker, ook in de diepvries en de weck: draadloze dubbele witten, i.t.t. de huidige trosvormende sperzieboon maar met twee peulen tegelijk aan de stam, maar zo'n verfijnde smaak.Anonymousnoreply@blogger.com