zondag 6 maart 2011

Roezemoes en blauwschokker


In het Groningse eetcafé Roezemoes staat de Groningse rijsttafel op het menu, een pannetje kapucijners met spek, geserveerd met gesnipperde ui, tafelzuren en appelmoes. Erg lekker!!
Ik liep daar vanmiddag aan te denken en als moestuinier denk je dan ook aan de teelt van dit lekkers. Mocht je nog wat ruimte over hebben in je moestuin, zaai dan eens de kapucijner erwt Blauwschokker. Hij vormt spectaculaire planten, prachtige peulen en vervolgens heerlijke erwten.

Meer informatie over de teelt vindt je hier.

3 opmerkingen:

Boekenstek zei

Goedemorgen,
Wat een leuke blog zeg. Ik ben net volger geworden. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? http://boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

Anoniem zei

Kollumer zoete erwt (een rozijnerwt soort) is de naam van de roze bloeiende erwt. Er zijn ook Reade krobben en waldgieltsjes bonen op hetzelfde adres te koop. De reade krobben zag ik in Buitenpost in de kruidentuin, opmerkzaak=m gemaakt door familieleden van de amateurtuinder die het ras in stant had gehouden en de Kollumer zoete erwt kocht ik daar ook op de open dag van deze maand.

Antonie zei

Ik denk dat je in de war bent met de aardappel, die heet waldgieltsjes (woudgeeltje)