zaterdag 9 april 2011
karnemelk en sojamelk
Een tijdje geleden schreef ik over sojayoghurt. Een uitkomst voor iedereen die van yoghurt houdt maar een lactoseintolerantie heeft. Onlangs kwam ik er achter dat je van sojamelk ook een soort karnemelk kunt maken. De Dickmilch cultuur groeit ook in sojamelk! Aan een liter sojamelk voeg je 1 zakje cultuur toe, goed roeren, 24 uur laten staan bijeen temperatuur van 20 - 24 graden Celsius, afkoelen in de koelkast en klaar is je frisse sojakarnemelk...!
Je hoeft niet iedere keer een nieuw zakje te gebruiken, je kunt deze cultuur "doorkweken". Voeg 3 lepels sojakarnemelk toe aan een liter sojamelk voor een volgende bereiding.
De Dickmilchcultuur wordt ook wel zuursel genoemd.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Ik ben op het moment helemaal van de kefir. Dat kan je ook met soyamelk maken. Heerlijk!!
Wat leuk, dat wist ik niet. Bedankt voor de tip!
Een reactie posten