Een noodkreet uit Lagos, het yoghurt maken lukt niet meer! Ik vermoed dat het aan de yoghurtculturen ligt, deze zijn al wat ouder en niet in de koelkast bewaard. Ik heb onderstaand recept, met honing als extra brandstof voor de yoghurtbacteriën, gemaild naar de klant:
• melk verwarmen tot 35 graden C
• 200 ml lauwe melk in de binnenbeker gieten en de yoghurtcultuur plus een schepje honing toevoegen
• goed mengen!
• de rest van de melk toevoegen en zachtjes mengen
• binnenbeker zonder deksel in de yoghurtmachine zetten
• timer op 15 uur
• als de yoghurt klaar is de beker meteen in de koelkast plaatsen
Ik ben benieuwd of het gaat lukken!
Ook als de culturen prima in orde zijn is dit een prima recept. De timer hoeft dan niet op 15 uur, 7 - 10 uur is genoeg. Meer informatie over yoghurtculturen vind je hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten