Afgelopen zomer in Frankrijk natuurlijk fromage frais gegeten, dat hoort bij Frankrijk. Maar hoe maak je het? Hier een recept:
Verwarm 1 liter melk tot 20 graden C. en voeg 10 ml zuursel en 2 druppels stremsel toe. Zet de pan weg en controleer zo af en toe de stremming. Na 12-24 uur kan de wrongel worden gesneden.Laat de massa even bezinken en vul kaasvaatjes met de wrongelmassa..
Je kunt deze verse kaas direct eten, naturel of met kruiden.
2 opmerkingen:
Inj het noorden heet dit Potjeskaas, werd gemaakt van zuur geworden rauwe (niet bewerkte) melk. De melk werd langzaam verwarmd onder roeren tot het schiftstadium, dus zodra je een paar vlokjes zag zwemmen, van het vuur halen. Het had dan na het uitlekken veel weg van Huetenkaese, lekker!!!
Zal het eens een keer proberen met verzuurde melk, dat moet ook lukken. Bedankt voor je recept!
Een reactie posten